Skolen fortsetter å ta form og det er ikke lenge igjen før vi kan starte prosessen med å varme opp hele bygget. Som bildet over viser, er taktekkingen godt i gang over det som blir det høyeste taket på hoveddelen av skolebygget. Her har vi med oss Norgestak Trøndelag, som sørger for at taket er isolert, tekket og klart til solcellemontasje senere i år. Ellers i arbeidet mot en tett bygningskropp, monteres det nå vindsperre på de siste veggflatene samt vinduer i plan 2.
Monteringen av stål til idrettshallen var et fremtredende tema i forrige innlegg, og bildet under viser noe av fremgangen siden sist. Her har det nå kommet opp seks fagverk, hvor det er montert TRP-plater over. TRP-platene er ferdig perforert og behandlet, så det ferdige taket vil ha et tilsvarende uttrykk på innsiden som det sees nå. Også på denne takflaten vil det etter hvert isoleres og tekkes av taktekkere, før det vil monteres solceller for lokal energiproduksjon. Før dette igangsettes må sandwich-elementene på veggflatene monteres, slik at taktekkerne har gesimser å tekke mot langs ytterkantene.
Onsdag forrige uke ble det holdt en plansamling på prosjektet, med den hensikt å gjøre en siste finpuss på produksjonsplanen. På denne samlingen var firmaer fra de fleste innvendige arbeider representert, også med deres baser som skal lede de spesifikke aktivitetene på byggeplassen.
Under samlingen ble hovedfremdriftsplanen gjennomgått med sine rammer, milepæler og avhengigheter, og det ble presentert innvendige soneplaner med datoer for oppstart av de ulike aktivitetene. Innvendig i bygget er det mange fagfelt som skal inn å utføre en jobb i de samme områdene, og teoretisk vil alle ofte utføre sin aktivitet uforstyrret. Praktisk er dette selvfølgelig ikke mulig om man skal holde tidsskjema, og slike samlinger som dette går i stor grad ut på å koordinere fagfeltene så de får utført sin aktivitet på best mulig måte gitt omstendighetene. Ved å involvere de utførende partene i forkant av oppstart og sammen se på produksjonsplanen, kan man enklere identifisere kollisjoner og legge en god plan for rekkefølger og varigheter i de ulike områdene. Dette er ment å skape bedre flyt og forutsigbarhet på byggeplassen, samt stimulere til en god og sikker fremdrift. Plansjekken ble tatt godt imot blant deltakerne, og gav inntrykk av en samling mennesker der de ulike fagfeltene så hverandre.
Samme dag som denne plansamlingen ble holdt, var det nøyaktig ett år til overleveringen av bygget. I tillegg kunne vi i forrige uke klappe oss selv og hverandre på skulderen, da det ble opplyst om at vi nå har 445 dager uten skadefravær på prosjektet (tellende i dag 452 dager). Dette er et viktig tall som vi kontinuerlig jobber mot at skal øke helt frem til prosjektets slutt. Som bildet over illustrerer, ble skadefri dager og ett år fra overlevering, forrige fredag markert med en stor lukket valnøtt og kaffe til alle på prosjektet.